• 103 jaar ervaring
  • Korte routes met meer vakantiedagen
  • Luxe touringcars
  • Deskundig advies
  • Ervaren chauffeurs
  • Lid van ANVR en SGR

Als u op reis gaat of wanneer u een vakantie wilt boeken, wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Hieronder vindt u de algemene voorwaarden en informatie over onze excursiereizen.

ANVR reisvoorwaarden - www.anvr.nl
Van der Biesen Travel/Kupers Reizen is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen in onze reisgidsen worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze reisgids tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR- Informatiebrochure. De brochure bevat tevens de ANVR- Boekingsvoorwaarden en andere belangrijke informatie. Het boekingskantoor zal u een exemplaar van deze brochure verstrekken. Gebeurt dit niet, vraagt u er dan om.

Garantiefonds Reisgelden - www.sgr.nl
Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in ons programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds - www.calamiteitenfonds.nl
Van der Biesen Travel/Kupers Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. All onze reizen vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: - (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; - de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Duurzaam toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR- reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide coördinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen op www.anvr.travel. Wij steunen actief de ANVR en ECPATNL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen.

Keurmerk busbedrijf - www.sktb.nl
Als u bij Kupers Reizen in de touringcar stapt, bent u verzekerd van het volgende:

Kortom: veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor Van der Biesen Travel, een Keurmerk Touringcarbedrijf.

Check zelf! Het Keurmerk Touringcarbedrijf kan met directe ingang worden ingetrokken. Controleer dus of uw touringcar is voorzien van een actueel keurmerk. Bij de entreedeur is de keurmerksticker met het jaartal aangebracht. Kies voor Van der Biesen Travel, dan kiest u voor het Keurmerk Touringcarbedrijf.

U reist per Keurmerk COMFORT CLASS touringcar:    
Onze reizen worden uitgevoerd met Comfort Class touringcars. Deze bezit o.a. luchtvering, dubbele beglazing, stereo-installatie, toilet, koelkast/bar, koffiezetapparaat en airconditioning. De Comfort Class stoelen zijn 35° verstelbaar en hebben een stoelafstand van minstens 85 cm, verstelbare voetsteunen en klaptafeltjes.            
* op enkele meerdaagse reizen maakt Kupers gebruik van Royal Class bussen.
* tijdens enkele dagtochten, kan het zijn dat er niet volledig aan Comfort Class voldaan wordt.

Plaatsen in de bus:
Er worden geen vaste plaatsen in de bus toegekend. U kunt plaatsnemen waar u wenst. Per boeking zullen wij er rekening mee houden dat u bij elkaar wenst te zitten. Indien uw gezelschap verdeeld is over meerdere boekingen, geeft u dit dan even aan, dan houden wij hier rekening mee. Hebt u uitzonderlijke wensen (met bijvoorbeeld medische noodzaak), dan kunnen wij met u kijken of wij toch een plaats voor u kunnen reserveren.

Minimumdeelname:
Voor alle reizen van Kupers Reizen geldt een minimumdeelname. Beneden dit aantal kan de reis niet worden uitgevoerd. Hiervan ontvangt u tijdig bericht. De UITERLIJKE termijn hiervoor is 21 dagen voor vertrek (met uitzondering van dagtochten). In alle gevallen bieden wij u een alternatief. U bent niet verplicht om een alternatief te accepteren. Maakt u geen gebruik van het alternatief, dan ontvangt u  eventueel betaalde gelden retour.

Niet roken: Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. 

Grensdocumenten:
U kunt alleen over de grens met ons reizen, indien u in het bezit bent van een geldig reisdocument (paspoort of evt. ID-kaart). Afhankelijk van uw nationaliteit en het land waar u naartoe reist, kan een aanvullend visum noodzakelijk zijn. Tevens kan het zijn dat uw reisdocument nog een minimale geldigheid dient te hebben. Check daarom altijd of uw reisdocument geldig is in het land van bestemming. Meer informatie kan de ambassade of consulaat u verschaffen. Kinderen dienen over een eigen reisdocument te beschikken. 

Bagage etc.:
Per persoon mag 1 koffer/tas  van max. 23 kilo en 1 handbagage meegenomen worden. Een rollator of een (inklapbare) rolstoel dient altijd vooraf aangemeld te worden. Inklapbare scootmobielen zijn te allen tijde in overleg. Hiervoor dienen wij de exacte afmeting (ingeklapte staat) en gewicht van u te ontvangen. Mensen die slecht ter been zijn dienen altijd self-supporting te zijn. 

Verzekering:
Tijdens het boeken van uw reis kunt u een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten. Kupers kan niet aansprakelijk gehouden worden voor schadegevallen die normaal door een reisverzekering of annuleringsverzekering worden gedekt. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat u uw betaalde reissom terugkrijgt als u vooraf moet annuleren, mits de reden onder de voorwaarden van de annuleringsverzekering valt.

Onder voorbehoud:
Indien er wijzigingen optreden als zijnde verhogingen/nieuwe toeslagen die ons worden opgelegd door onze leveranciers, kan Kupers Reizen genoodzaakt zijn deze aan de klant door te berekenen. Door wijzigingen in openingstijden, weersomstandigheden of andere oorzaken kunnen wijzigingen in uw programma  plaatsvinden. Excursies kunnen daardoor in een andere volgorde worden uitgevoerd. Uw chauffeur-reisleider informeert u over het exacte verloop. Wij hebben het recht om excursies wegens bijzondere omstandigheden te vervangen door andere excursies cq. te annuleren. 

Opstapplaats wijzigen:
U geeft bij het boeken van de reis uw opstapplaats door. Boekt u korter dan 2 weken voor vertrek, dan zijn vaak niet alle opstapplaatsen meer beschikbaar. De definitieve opstaproute is dan al bepaald. Kupers Reizen behoudt zich het recht voor uw opstaptijd en/of opstapplaats te wijzigen i.v.m. een wijziging van de route. Bij minder dan 4 deelnemers kunnen wij u verzoeken uit te wijken naar een alternatieve opstapplaats, max. 30 kilometer van de door u doorgegeven opstapplaats. Deze wijzigingen volgen altijd uiterlijk 1 week voor vertrek. 

Opstapplaatsen:
De opstapschema’s vindt u op pagina 2 in deze brochure. Indien u met meer dan 6 personen bent, kunt u o.v.b. verzoeken voor een alternatieve opstapplaats. Het opstapschema is onder voorbehoud. De juiste gegevens vindt u op uw bevestiging. Wijzigingen in uw opstapplaats/opstaptijd ontvangt u uiterlijk 7 dagen voor vertrek.

Administratiekosten/aanbetaling:
Op alle meerdaagse reizen betaalt u boekingskosten afhankelijk van de geboekte  reis. Het geldende bedrag staat op uw factuur/bevestiging. Tevens worden deze ook op de website www.kupers.nu vermeld bij het boekingsproces.        
Op meerdaagse reizen betaalt u een aanbetaling  van 15%. Het restantbedrag voldoet u 1 maand voor de reis. Dagtochten dienen in één keer betaald te worden. De betreffende betalingstermijn staat op uw factuur.

Annulering:
Indien u uw reservering annuleert en u geen annuleringsverzekering heeft afgesloten, hanteren wij de volgende annuleringskosten per persoon:        a) tot 8 weken voor de dag van vertrek 25% van de reissom;    b) tussen 8 en 4 weken voor de dag van vertrek 35% van de reissom;        c) vanaf 4 weken tot de 14e dag voor de dag van vertrek 50% van de reissom;    d) vanaf de 14e dag t/m de 7e dag voor de dag van vertrek 75% van de reissom;        e) bij annulering vanaf de 6e t/m de dag voor vertrek 90% van de reissom;        f) bij annulering op de dag van vertrek of tijdens de reis 100% van de reissom.        g) bij arrangementen waarbij een ticket inclusief is, hanteren wij aangepaste annuleringskosten. U betaalt het ticket ten volle (100%) en op de rest van het arrangement gelden kosten conform voorwaarden op deze pagina.    h) bij cruises gelden afwijkende annuleringskosten, afhankelijk van de rederij. Deze zijn opvraagbaar bij Kupers Reizen.    i) op de arrangementen van Van der Biesen, gelden de voorwaarden van de betreffende touroperator. Opvraagbaar bij Kupers Reizen. 

Uitzondering op bovenstaand: op dagtochten zijn de annuleringskosten als volgt: 
* tot 72 uur voor vertrek: € 7,50 p.p.    * 72 tot 24 uur voor vertrek: 50% v.d. reissom.    * binnen 24 uur voor vertrek: 100% v.d. reissom.    * voor dagtochten met een entreeticket/extra diensten geldt: bovenstaande kosten, vermeerderd met 100 % van de eventuele ticketprijs/diners/entreegelden etc.    * voor Londen- en Parijs dagtochten gelden de voorwaarden van meerdaagse reizen.

Speciale wensen:
Indien u met een speciale reden specifieke wensen hebt tijdens uw reis, legt u deze vooraf aan ons voor. Denkt u aan wensen met bijvoorbeeld een medische noodzaak. Wij kijken graag samen met u  hoe we hier invulling aan kunnen geven. Wij kunnen overigens niets garanderen, daar de uitvoering bij derden ligt. Vanzelfsprekend  zullen wij ons uiterste best doen.  

Vertrekgarantie:
Kupers biedt u de meeste zekerheid dat uw vakantie ook werkelijk doorgaat. Zelfs met slechts 18 personen! Daardoor kunnen wij u een vertrekgarantie bieden voor elke reis waar minimaal 18 personen op geboekt staan. Bij ons GEEN kleine lettertjes zoals ‘..in geval van overmacht..’ en dergelijke, maar gewoon één duidelijke regel: vanaf 18 personen gaan we op reis!  

Omboekgarantie:
Vroeg boeken kan wel eens een probleem zijn. U heeft geboekt en plotseling krijgt u te horen dat er net in uw vakantie een huwelijk plaats gaat vinden, waarbij u echt aanwezig moet zijn. Geen probleem, tot twee maanden voor vertrek kunt u altijd GRATIS omboeken mits de personen die op reis gaan ongewijzigd blijven, de vertrekdatum niet meer dan 3 maanden afwijkt van de oorspronkelijke datum en dat de nieuwe reissom niet lager is.